Najaar 2015: Concerten

Er komt een druk najaar aan! Naast een mooie serie concerten, waaronder enkele in Thailand, reis ik in Oktober naar Seattle, Washington (VS) om in de finale van de Seattle Internationaal Piano Competition te spelen. Hiervoor zijn slechts zes pianisten van over de hele wereld geselecteerd. Naast roem en eer zijn er geldprijzen en recitals te winnen!

Op 6 september treed ik op als onderdeel van het concert ‘La Folia’ in het festival Amerfortissimo. Op het programma: De Corellivariaties van Sergei Rachmaninov.

Vooral november wordt een drukke maand: de 6e editie van het YPF nationaal pianoconcours gaat van start, waarin ik mag meebeoordelen in de jury van de eerste ronde. Uiteraard succes gewenst aan alle deelnemers! Daarnaast staan verscheidene solorecitals op het programma, waarover meer informatie onder het kopje Concerten. Op 29 november is het terug naar de roots: met het Amersfoorts Jeugdorkest (AJO) zal ik Totentanz van Liszt uitvoeren.

In december zal ik in Thailand twee volledige recitalprogramma’s ten gehore brengen: één volledig Bachprogramma, met o.a. de 2e Franse suite, 2e partita en de 6e Engelse suite, en één met de 24 Préludes van Chopin en de Schilderijententoonstelling van Moessorgsky.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *